Everlasting Memories..

By: ana fauzana

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]
Sunday, 20-Jan-2008 20:00 Email | Share | | Bookmark
Perginya seorang teman...

arwah in PD, may 2007
arwah with faizun
Noordiana Nordin telah pulang ke rahmatullah pada 20 Januari 2008 tepat jam 3 pagi...Pemergiannya membawa duka kepada kami semua....Arwah adalah salah seorang teman yang paling rapat dengan aku...Semua kenangan bersamanya akan aku simpan dan tentunya dia akan sentiasa berada dalam ingatanku...Rasa terkilan sangat tak dapat jumpa arwah bila aku balik Malaysia nanti...Tempatnya tak mungkin dapat dicari ganti.... Diana, semoga rohmu ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman...Tenanglah kau di sana....Alfatihah....


Monday, 20-Aug-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
A visit to Externsteine

 
 
 
View all 9 photos...
Externsteine, rock pillars which has been regarded as a sacred place; situated in northern Germany. By the time we entered the entrance to Externsteine, we had somekind of odd feeling, probably because it is a mysterious place. However, it is really a great place, consisting natural stones and the surrounding are really wonderful.

We took about 2 hours to walk around the Externsteine's area. It was really indeed a memorable day..


Saturday, 19-May-2007 15:00 Email | Share | | Bookmark
My 27th Besdey....

tgh tiup kek roti..eheeheheh
with ayah & mama
dpt present from mama
View all 6 photos...
I celebrated my 27th besdey kat Arhweiler...Yang bestnyer Ayah & Mama aku pun ader sekali...Dorang dtg bercuti & balik a day after birthday aku..Family Yasin pun ader gak...Kitorang sambut sama2...Aku dapat byk present...Tapi yg paling spesel surely la from MY DEAR...eheheeheh...


Friday, 11-May-2007 13:30 Email | Share | | Bookmark
From Berlin with love...

Ayah & Mama-lost in Berlin City
Brandenburger Tor
Checkpoint Charlie
View all 5 photos...
Kitorang naik bas from Düren Bus Station to Berlin City at 0430am on the 11th May 2007...Sampai kat Berlin dlm kul 1330pm and terus check-in kat Hotel Mark Berlin...After 1 hour rest, jalan-jalan kat Kudamm..Kudamm nih one of the famous street kat Berlin...Tempat shopping...Banyak kedai di sepanjang jalan...Cam kat Tunku Abdul Rahman la lebih kurang tapi kat Kudamm nih jalannyer lebih panjang....Dah penat berjalan, perut pun lapar...So kitorang berenti la kat Cafe...Makan roti & snack...Nak cari nasik almaklumla...Bukannyer senang..Nak tak nak makan jer la aper yg patut...

The next day after breakfast ikut bus tour pi jalan2 kat tourist attraction places...Sempatla kitorang pi tgk Tembok Berlin yang dah dirobohkan tu...Yang tinggal just tapak tembok jer, tembok yang memisahkan West & East Germany...Lagik pi Checkpoint Charlie...Immigration Centre that separated the West & East..Sape2 yang nak masuk West or East Germany kena tunjuk pass...The immigration officers for each border pakai uniform yang berlainan..Lepas tu kitorang pi historic places yang lain..Brandenburger Tor, Berliner Dom, Reichtag, Berliner Museum dll..

The next day is the last day of the trip to Berlin...Kitorang pi Postdam...Tgk Sansoucci Castle...Cantik....Posing sakan la kitorang...Pastu after lunch bertolak balik ke Düren...Dalam kul 2030pm baru la sampai bus station...Terus balik umah, makan & tido...............

Berlin is a big & nice city tapi sayangnya the time was too limited...Tak sempat nak pi semua tempat..Insyaallah ade rezki nak pi lagik tapi this time nak pi the other side of Berlin...


Wednesday, 2-May-2007 10:00 Email | Share | | Bookmark
Wilkommen Ayah & Mama in Deutschland!!

Volcano Museum, Daun
Di atas Jambatan Tamparuli..eheheheh
Am Rhein, Düsseldorf
View all 17 photos...
Ayah & Mama arrived at Frankfurt Airport at about 0630am..Aku & Yasin fetched them up dlm keadaan mabuk2 kepayang...Mana taknyer, the journey dari umah kitorang nak ke Frankfurt lebih kurang 3 hours. Kitorang kena bangun dlm kul 0330am...Tapi takpe, sekali sekala kenala korbankan tido..

Dlm kul 10am, kitorang selamat sampai kat Kall...Breakfast & sembang2...Yang bestnyer byk barang yg kitorang dpt...Kiriman dr sedara mara & kawan2...Dapatla aku merasa makan roti canai segera setelah lebih 1 tahun x dpt mkn...

Dalam masa 19 hari parents aku kat sini, banyak gak la tmpat2 best yg kitorang pi....Antaranya Euskirchen, Aachen, Monschau, Bad Münstereifel, Düsseldorf, Xanten, Luxemburg, Belgien, Berlin, Postdam, Köln, Bonn & banyak tempat lagik...Parents aku bkn main sakan shopping...Yela...tak tau bile lagik boleh sampai sini...


[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net